Inneo: Laste opp og lenke til dokumenter

Når man skal laste opp et dokument, eller gjøre det mulig for besøkende av nettsiden å se/laste ned et dokument på Inneo kan man løse dette på 2 måter. Man kan først laste dokumentet opp via "Dokumentarkiv" som du finner i toppmenyen etter du har logget inn, eller direkte i en artikkel.


Direkte i artikkelen:


Gå til den artikkelen eller det stedet på nettsiden hvor du ønsker at dette dokumentet skal være tilgjengelig ifra. Der kan du skrive en ønsket tekst, eller laste opp et bilde som du ønsker at de besøkende på nettsiden skal klikke på for å få tak i dokumentet. Marker dette slik som i figuren nedenfor. Og klikk på "lenkeikonet" til høyre for ankeret. 


Når du har klikket på lenke ikonet får du opp en boks hvor du kan velge mellom å linke til en nettside, eller til filer som ligger i dokumentarkivet. Her velger du "last opp ny fil", og last opp dokumentet. Finn dokumentet igjen i listen, og velg "Bruk lenke".Via Dokumentarkivet:


Velg "Dokumentarkiv" fra toppmenyen etter du har logget inn på Inneo.Inne i Dokumentarkivet har man mulighet til å velge "legg til", klikk der og få så mulighet til å legge til enten en ny mappe eller et nytt dokument. 


Velger du dokument kan du laste opp fil av ønsket type, og velge "lagre".Nå går du til den artikkelen eller det stedet på nettsiden hvor du ønsker at dette dokumentet skal være tilgjengelig ifra. Der kan du skrive en ønsket tekst, eller laste opp et bilde som du ønsker at de besøkende på nettsiden skal klikke på for å få tak i dokumentet. Marker dette slik som i figuren nedenfor. Og klikk på "lenkeikonet" til høyre for ankeret. 


Når du har klikket på lenke ikonet får du opp en boks hvor du kan velge mellom å linke til en nettside, eller til filer som ligger i dokumentarkivet. Du kan også laste en fil opp direkte her fra. Velg ønsket fil, og velg "Bruk lenke".Du kan nå lagre innlegget på nettsiden, og lenken vil lenke opp dokumentasjonen.