OLKWEB: Bytte bedrift på en ansatt

Dette står også beskrevet i brukerveiledningen som du finner her:https://innit.gitbooks.io/olkweb/content/ 


En av de store forskjellene mellom OLKWEB2 og OLKWEB3 når det gjelder de ansatte, er at ansatte ikke lenger vises i "ansattlisten" dersom de ikke har en aktiv bedriftsrelasjon. Det vil si at dersom en ansatt ikke lenger er i bedriften vil han/hun ikke være å se i listen. Han/hun vil dog være synlig i rapporten "Ansatte uten bedriftsrelasjon", samt i personregisteret du finner under administratormenyen,


Når en ansatt er ferdig i/skal bytte en bedrift, fjernes han eller hun fra bedriften. Velg da "Avslutt bedriftsrelasjonen".

blob1476940932360.pngDet kan virke ganske dramatisk å avslutte en person kun for å endre bedrift. Det som er i at man ikke avslutter selve personen, men man avslutter kun relasjonen til bedriften. Dersom den ansatte i senere tid skal i en annen bedrift kan vi enkelt søke han opp igjen.Dersom du skal legge den ansatte til på nytt går du enten på den aktuelle bedriften, eller på ansattlisten og velger "+Ny ansatt". I toppen av boksen her kan du søke etter en person. Dersom du begynner å skrive vil du få opp alternativer blant ansatte. Velg den du ønsker, og husk å legge til den rette bedriften. Klikk "lagre" og den ansatte er nå i den nye bedriften.