Hvordan opprette et app-passord

hhagnn17WlYJ62CS41_rzKFNvHxHXyTNnA.png

Hvordan opprette et app-passord

Dersom du benytter to-trinns autentisering vil du være nødt til å opprette et app-passord for at noen av programmene dine skal kunne logge inn med din konto. For eksempel trenger du et app-passord for å sette opp eposten din i Outlook eller på mobil dersom du benytter den medfølgende epostklienten til iPhone eller Android. På mobil krever også Skype for Business at du benytter et app-passord. Flere av programmene til Microsoft vil etterhvert få støtte for to-trinns autentisering slik at du slipper app-passord.

Følg stegene nedenfor for å opprette app-passord.


Steg 1

For å opprette et app-passord går du først inn på https://myapps.microsoft.com. Her logger du inn med samme brukernavn og passord som du bruker for å logge inn på Office 365.


Steg 2

Trykk på Profil

dA-u6291PnP848ihZZMH_NvexK83iRax7Q.png


Steg 3

Trykk på Ytterligere sikkerhetsbekreftelse

V5oAyJ1u6AfTswjjDq1-EnlqmYZ5NSVJSQ.png


Steg 4

Trykk på app-passord i menyen øverst på siden

l0H7DLaDQfUo_Y-NTESkSjiczdlY6Gzaxw.png


Steg 5

Trykk på Opprett

1B54NQEGN0GZKtH0WJFwCOvjA4y9f8T-ZA.png


Steg 6

I vinduet som dukker opp vil du bli bedt om å navngi passordet ditt. Vi anbefaler at du lager et system som fungerer for deg. Husk at det kan bli ganske mange app-passord etterhvert, og det kan være greit å vite hvilke passord du har benyttet i ulike apper på ulike enheter. I bildet under kan du se at vi navngir passordet etter hvilken enhet vi bruker det på (PC) og i hvilket program (Outlook). Dersom vi da blir frastjålet PCen kan vi enkelt gå inn å slette riktig app-passord slik at ikke uvedkommende får tilgang på epostkontoen vår.

Trykk på neste når du er ferdig

JUfFMtLj8G0KLBLWUgNQFaKEfYw59emqcw.png


Steg 7

Du vil nå få opp ditt app-passord. Når du trykker på lukk vil du ikke klare å hente tilbake dette passordet. Ta derfor å logg deg inn i ønsket app med app-passordet du får opp, før du trykker på lukk

0c1VIO2foaFAjhReW4MJtLBZLU4Ts0vElg.png


Steg 8

Du har nå lært å opprette nye app-passord. Dersom du har behov for å slette et passord fordi du for eksempel har mistet eller blitt frastjålet din enhet, trykker du på Slett

UZ6BI6LF1_qNHs_gthFzThl_fKQtF319tg.png