Registrering av Windows 10 kioskenhet i Intune

hhagnn17WlYJ62CS41_rzKFNvHxHXyTNnA.png

Registrering av Windows 10 kioskenhet i Intune

Denne artikkelen viser deg hvordan du kan registrere kioskenheter i Intune. Det spesielle med kioskenheter er at de ikke er knyttet til én spesifikk bruker i organisasjonen vår. Dette kan være datamaskiner vi låner bort eller kassesystem som flere ansatte har adgang til.


Før man kan registrere kioskenheter i Intune er leverandøren av Intune nødt for å opprette en systembruker som du kan registrere enhetene med. Hver enhet som registreres vil også forbruke én lisens, husk derfor å bestille opp nok lisenser i forkant. Lisensene behøver ikke å kobles til noen brukerkonto, men må være tilgjengelig på kontoen/tenant i Office 365.


Steg 1

Trykk på startmenyen og "Settings"Steg 2

Trykk på "Account"Steg 3

Trykk på "Enroll only in device management"


Steg 4

Du vil nå bli bedt om brukernavn og passord. Her skal du oppgi brukernavnet og passordet til systembrukeren som har blitt opprettet i forkant. Årsaken til at vi må bruke en systembruker når vi registrerer kioskenheter er at systembrukeren kan registrere et mye høyere antall enheter enn en normal bruker. En normal bruker kan som standard registrere 5 enheter, hvorav en systembruker kan registrere flere tusen.
Steg 5

Når du er ferdig med forrige steg vil du se en ny konto i kontooversikten. Legg merke til at kontonavnet slutter med MDM.