Hvorfor får jeg ikke opprettet person? Han/hun finnes ikke i OLKWEB, men det står at brukernavnet (e-post) finnes allerede?

Vi får mange henvendelser hvor man skal opprette en bruker, men får beskjed om at brukernavnet/e-postadressen allerede er i bruk. Selv om man ikke finner brukeren i systemet vil denne beskjeden bety at han/hun på et eller annet tidspunkt har vært registrert i OLKWEB tidligere.

Dette kan enkelt sjekkes opp i "personregistrert" under navnet ditt oppe til høyre. Dersom du søker på e-posten vil den personen som benytter e-posten i systemet vises, selv om han/hun er avsluttet.

Dersom du ønsker å registrere denne personen på nytt i OLKWEB, kan du gjøre det ved å gå til opprettingen av ny lærling eller ny ansatt, og velge " "Bruk eksisterende person" ved oppretting. Da kan du enkelt søke opp navnet eller e-posten til vedkommende, og registrere manglende data som vanlig.

Søk opp eksisterende person ved oppretting av lærling:

Velg å bruke eksisterende lærling. Før du søker opp vedkommende:

Søk opp eksisterende person ved oppretting av ansatt: