Veiledning for oppsett: 2-trinns bekreftelse (2FA)

Etter at 2FA er slått på sentralt i Hegnar, så vil du bli bedt om å sette det opp på kontoen din. Hensikten med dokumentet er å veilede deg som bruker gjennom oppsettsprosessen.

Ved pålogging på f. eks gmail.com etter at 2FA er slått på, vil du bli møtt av bildet som vist på under, du må da trykke på “Enrol”

Etter å ha trykket på “Enroll” sendes du videre til siden vist på under, her må du skrive inn mobilnummeret ditt, og velge hvorvidt du vil få kodene dine på SMS, eller per telefon. Vi anbefaler SMS da det ofte kan være litt vanskelig å høre kodene som leses opp per telefon.

Etter at du har skrevet inn mobilnummeret ditt og valgt foretrukket kontaktmetode, trykk “Neste”.

På neste side vil du bli møtt av bildet under, her må du skrive inn koden du mottok, og trykke “Neste”.

Etter å ha skrevet inn koden din, vil du bli spurt om du ønsker å slå på 2-trinns bekreftelse, trykk “Slå på”

Du får også muligheten til å sende koden på nytt dersom du ikke mottok denne.

DETTE ER VIKTIG!

Etter at du har slått på 2FA vil du bli sendt videre til bildet vist under, her kan du også velge å bruke push-varsling fra Gmail-appen fremfor å manuelt skrive inn en sekssifret kode ved hver nye pålogging.

Vi anbefaler å bruke denne metoden, da den er lettere å forholde seg til. For å aktivere forenklet pålogging, trykk på “Logg inn med forespørsel fra Google”, og følg veiviseren.